Vil du skru ned oppvarmingen en grad i vinter? Så hold deg varm inne!

Klarer du deg allerede i vinter fordi energiprisene har steget så fort? Og er du litt ferdig med alle tipsene du hører rundt deg, som å forlate badevannet, holde gardinene lukket, isolere huset, ta kortere og kaldere dusjer og fremfor alt… skru ned oppvarmingen en grad. Brrr, du venter ikke på det som en forkjølelse.

En grad lavere er en katastrofe for deg. Hendene og føttene dine føles kalde hele dagen. Og snart sprer den ubehagelige forkjølelsen seg til resten av kroppen, slik at du ikke lenger kan konsentrere deg ordentlig, du føler deg ikke lenger komfortabel i din egen hud og foretrekker å bestille en enveis solbillett. Kort sagt, tid for tips for å holde deg god og varm innendørs . Å senke varmen i vinter er et stykke kake for deg!

warm blijven in huis bij een graadje lager

Med disse tipsene blir det en lek å senke oppvarmingen!

Tips 1. Invester i et par oppvarmede varme sokker

Du merker ofte kulden først på tærne og føttene, før den sprer seg til bena og resten av kroppen. Så hold føttene varme! Men for mange er ikke et par tykke ullsokker nok til å holde kulden ute. Hvis du lider av redusert blodgjennomstrømning, er det uunngåelig at føttene dine etter hvert kjøles ned. Du kan gjøre alle slags gymnastiske bevegelser gjennom dagen for å holde sirkulasjonen i gang, men du kan også bare ta på deg et par elektrisk oppvarmede sokker .

Hvis du virkelig har kalde føtter, sett sokkene i høyeste posisjon i ca. 5 minutter. Når føttene dine er gode og varme, kan du bytte til den midterste eller laveste posisjonen. Føtter som er for varme er heller ikke pent, og dermed holder batteriet lenger.

Hos HeatPerformance® kan du velge mellom 4 typer sokker, fra supertynne til fine og tykke . Vi starter med de tynneste sokkene i vårt sortiment:

HeatPerformance® ULTRA THIN

Har du lyst til å bruke dine vakre ankelstøvletter eller et par dressede sko? Da passer ofte ikke tykke sokker. Det er ikke lurt å bruke sokker som er for tykke, spesielt hvis du har brede føtter. Ikke bare hindrer du blodsirkulasjonen, men du har heller ikke lenger plass mellom sokken og skoen. Spesielt med kalde føtter er det viktig å skape plass mellom sokken og skoen, fordi dette luftlaget fungerer som et ekstra lag med isolasjon .

Derfor har vi utviklet disse ekstra tynne oppvarmede sokkene. Så tynn som det er teknisk mulig , for selvfølgelig må karbonlederne som avgir varmen behandles i sokken. Karbonføringene er laget så fine som mulig og er diskret skjult i sokken. Kort sagt, den perfekte sokken hvis du vil se pen ut, men også vil nyte varme føtter i mellomtiden.

HeatPerformance® THIN

Våre THIN sokker har tykkelsen til tennissokker og holder derfor på varmen litt mer enn ULTRA THIN modellen. De passer perfekt i dine komfortable sko, som joggesko og vinterstøvler.

Alle sokkene våre er utstyrt med 7,4V-2600 mAh ion litiumbatterier. Disse kraftige batteriene varer i 3 til 8 timer (avhengig av omgivelsestemperaturen og varmeinnstillingen du bruker) og er fulladet på 4 timer med den medfølgende doble laderen.

Planlegger du å bruke tynne bukser? Da er det kanskje ikke så praktisk at det er et batteri over ankelen. I så fall kan du bære batteriet i lommen ved hjelp av våre hendige skjøteledninger . Det er også enkelt når du skal bytte batteri.

HeatPerformance® POWER

Selv i det verste kalde været forsvinner en isklump som snø i solen. Våre HeatPerformance® POWER-sokker er vår varmeste variant av to grunner:

For det første er POWER våre fine og tykke – like tykke som skisokker – noe som betyr at de holder godt på varmen. Flott for kvelden på sofaen, i tøflene eller andre komfortable sko.

For det andre er disse oppvarmede sokkene utstyrt med et 5,5 V varmesystem . Nå høres det litt komplisert ut. For batteriene leverer vel 7,4 volt?
Det stemmer, men det betyr ikke at varmesystemet faktisk tåler 7,4 volt. Faktisk ville føttene dine brenne ved 7,4 volt. For å ivareta sikkerheten er de fleste oppvarmede sokker utstyrt med et 4,5 spennings varmesystem. I ekstreme omstendigheter er det imidlertid veldig deilig å la bare litt ekstra varme strømme rundt føttene. Dette kan undertegnede diskutere. På en veldig kald vinterdag forblir føttene mine kalde i de tykkeste forede vinterstøvlene. Hvis ikke med disse sokkene, på den høyeste innstillingen har jeg varme tær på et blunk.
Vi har satt brikken som styrer varmen til en høyere spenning. Noe som fortsatt føles hyggelig. Altså 5,5 volt!

HeatPerformance® PRO

Disse sokkene har også samme tykkelse som skisokker. Varmesystemet utføres i 4,5 volt. Men det som er veldig fint med disse sokkene er fjernkontrollen . Du trenger ikke rulle opp buksebena for å betjene sokkene. Blir det for varmt under føttene, trykker du ganske enkelt på fjernkontrollen og fortsetter med det du holdt på med.

Vil du være trygg på varme føtter hele dagen lang? Ha deretter et ekstra sett med batterier for hånden. Også ideell for på farten!

Vil du vaske sokkene dine? Det kan du gjøre i vaskemaskinen! Bare ta ut batteriet og sett den medfølgende hetten tilbake på kabelen. Legg sokkene i en vaskepose og velg en 30-graders vask med lav hastighet. Heng deretter sokkene til tørk på tørkestativ, ikke på varme og ikke i tørketrommel. 

Visste du at produktene våre kommer med 12 måneders garanti ? I det usannsynlige tilfellet at noe går i stykker, kan vi reparere det eller erstatte sokkene dine med et nytt par gratis. 

Tips 2. Bruk et par oppvarmede hansker (til hjemmet)

Ok, nok om de føttene. For hva gjør jeg med mine kalde hender ? Hansker selvfølgelig! Hu h? Jeg skal vel ikke gå rundt i huset med tykke hansker? Heldigvis er det ikke nødvendig i det hele tatt. Vi har utviklet tynne hansker spesielt for hjemmet. Disse oppvarmede innerhanskene passer godt rundt fingrene og inneholder elastan, slik at de ikke begrenser deg i alle bevegelsene dine. Varmelederne er plassert på toppen av hver finger og på baksiden av hånden. På denne måten kan du ta vare på alt uten å måtte bekymre deg for å skade noe.

Møt våre oppvarmede innerhansker HeatPerformance® INDOOR

  • Hanskene er tilgjengelig i 3 varmeinnstillinger . Bruk den høyeste innstillingen for å varme opp hanskene, ca. 5 til 10 minutter. Da er det på tide å gå til den midterste eller laveste innstillingen.
  • Batteriene på 7,4 V – 2600 mAh gir varme hender i 2 til 6 timer . Arbeider du i et kjølerom vil batteriene naturlig nok gå raskere ut enn om du bruker dem innendørs ved 18 °C. Og selvfølgelig bruker den høyeste innstillingen mer energi enn den laveste varmeinnstillingen.
  • Også veldig fint: tuppen av tommelen, pekefingeren og langfingeren er utstyrt med et berøringsskjermstoff . Dessverre kan du ikke sende lange WhatsApp-meldinger med dette, men enkle handlinger på nettbrettet eller smarttelefonen vil fungere.

Fra nå av vil du aldri mer lide av kalde hender hjemme. Og forresten… de egner seg også veldig godt som underhansker. Bruk dem utendørs under dine egne hansker og du blir god og varm på sykkelen!

Tips 3. Et ekstra lag med klær: Oppvarmede klær

Hvis du trodde du hadde alt, finnes det også noe som heter oppvarmede klær . Hvis du alltid har brukt termoleggings og skjorte under klærne om vinteren, kan du nå også velge en oppvarmet variant. Vårt oppvarmede undertøy består av leggings og en langermet t-skjorte som holder deg varm i knærne, magen, korsryggen og øvre del av ryggen. Flott for en dag hjemme , hvis du sitter stille bak datamaskinen i noen timer eller hvis du vil se den spennende serien på sofaen om kvelden .

+
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
kr2.695,00
+
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
kr1.595,00
+
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
kr1.595,00

Undertøyet føles fantastisk mykt mot huden , har en behagelig stretch slik at klærne ikke hindrer deg i alle dine aktiviteter. Ved innkobling slås den høyeste varmeinnstillingen inn i utgangspunktet, etter 5 minutter går varmesystemet automatisk over til den midterste innstillingen . Vi vil ikke at du skal bli for varm ubemerket, derfor denne ekstra funksjonen. Hvis du fortsatt vil bytte til den høyeste innstillingen, kan du alltid gjøre det manuelt.

Et alternativ til oppvarmede klær er en oppvarmet sittepute . Plasser den på skrivebordsstolen for deilig varme lår og rumpe. En slik pute er også veldig nyttig for på farten . Du ruller den bare sammen og tar den med deg i (hånd)vesken, når du kommer på terrassen, på kontoret eller en kveld i restauranten tar du den ut igjen. Jeg vil ikke forlate huset uten!

Hva koster det å lade et batteri?

Størstedelen av energiforbruket ditt brukes på å holde huset varmt, og hver grad lavere sparer deg for ca. 7 % på strømregningen. Men å lade et batteri koster vel også strøm? Riktig. Og for å kunne få den sammenligningen riktig, har vi beregnet nøyaktig hva det koster å fullade et tomt 7,4V – 2600 mAh ion-litiumbatteri. Det er batteriene vi bruker til sokkene og hanskene våre.

For beregningen har vi brukt gjennomsnittlig energipris 6. oktober 2022: NOK 8,95 per kWh. Det er en stor forskjell med prisen i august 2021, da du bare betalte NOK 2,403.

Oppvarmede hanskebatterierHva var det igjen? Formelen for antall wattimer er:
Ampere-timer x Volt = Watt-timer

Batteriet vårt er på 2600 mAh, altså 2600 milliampere i timen. For å beregne ampere-timen må vi dele 2600 med tusen. Vår beregning er som følger:

2,6 Ah x 7,4 V = 19,24 Watt timer
19,24 Watt-timer er 0,01924 kWh.
0,01924 watt-time x NOK 8,95 = NOK 0,17

Ved lading bruker selve laderen også varme og energi. I tillegg har du 2 batterier å lade til et par hansker eller et par sokker.
Å lade to 7,4 V – 2600 mAh-batterier vil koste deg omtrent 4 cent.

Visste du forresten at batteriet ikke trenger å være helt tomt før du lader det? Dette pleide å være tilfelle, med nikkel-kadmium-batteriet oppsto en “minneeffekt” og batteriet ble lat. Dette er ikke lenger tilfelle med ion-litium-batterier. Det er enda bedre for holdbarheten å lade disse batteriene hvis de ikke er helt tomme.

 

Hver ulempe har sine fordeler. Å spare energi er ikke bare bra for energiregningen, men også for klimaet. Med tipsene ovenfor vil du også kunne skru ned varmen litt, uten å bokstavelig talt og i overført betydning bli utelatt i kulda!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign