Hva er de beste varme sokkene for kalde føtter?

Et par varme sokker bidrar til å forebygge kalde føtter. Men hvilke sokker er de beste for å holde føttene varme? Finnes det noen sokker som varmer kalde føtter? Og velger du bomulls-, ull- eller polyestersokker?

For å få svar på alle disse spørsmålene skal vi først se nærmere på hvilke typer materialer som vanligvis brukes til sokker.

Deretter gir vi deg en kortfattet konklusjon.

Deretter setter vi materialtypene for hver aktivitet inn i en praktisk tabell.

Vi svarer også på spørsmålet om tykke sokker nødvendigvis er bedre nå. Hva synes du om det?

Og nederst i denne artikkelen har vi samlet de beste tipsene til hvordan du kan forebygge kalde føtter. Og hold føttene varme.

God lesning!

Materialtyper

En viktig del av varme sokker er selvfølgelig materialet de er laget av. Hver materialtype har sine egne egenskaper som kan bidra positivt til en varm sokk.

En god, varm sokk holder nemlig ikke bare godt på varmen, men transporterer også bort svette.

Klikk på knappene nedenfor for å lære mer om egenskapene til de mest brukte materialtypene for sokker.

Konklusjon Materiale

Hver aktivitet sin egen sokk

Velg de beste varme sokkene for føttene dine basert på aktiviteten du skal gjøre. Har du en lang arbeidsdag foran deg, eller trenger du å trene intensivt?

ANGI DE VIKTIGSTE KONKLUSJONENE:
  • Når du sitter stille i lang tid

Tilbringer du kvelden på sofaen, eller har du en arbeidsdag foran deg ved skrivebordet? Da er det en god idé å bruke ullsokker. Velg for eksempel merino- eller alpakkaull. Ullen er kløfri og holder godt på varmen rundt føttene.

  • På stille dager

I likhet med ull er akryl også en god varmeisolator. Akryl, i motsetning til ull, er ikke i stand til å holde på fuktighet. Fukt transporterer heller ikke akryl godt. Akrylsokker holder kort sagt føttene varme når du sitter stille i lengre perioder.

  • Under intensiv trening

Ved intensiv trening anbefales det ikke å bruke ull. Dette naturlige materialet kan ikke drenere svette ordentlig. Velg i stedet sokker som inneholder Coolmax, bambus eller polyester. Denne typen materialer er i stand til å transportere bort fuktighet.

  • Unngå alltid

Det er best å la bomullssokker være i fred. Bomull holder ikke på varmen og kan ikke transportere bort svette. Bomull har også den egenskapen at den smører raskt. Så det er ikke et godt valg hvis du lett får kalde føtter!

  • Ekstra slitesterk

Tilsetningen av polyamid gjør sokken ekstra slitesterk og holdbar. Polyamidsokker er også et godt valg hvis du har lett for å bli svett på føttene. Dette stoffet er godt til å transportere bort fuktighet.

  • For en elastisk sokk

Tilsetningen av elastan er viktig for å sikre at sokken ikke klemmer noe sted og er behagelig å ha på. Ikke for mye, da elastan ikke har noen isolerende eller fukttransporterende egenskaper.

Materialtyper etter aktivitet

Hvilke sokker holder føttene dine varmest? Det kommer an på hva du har tenkt å gjøre. I tabellen nedenfor kan du se hvilke materialtyper som er best å gå for.

Liten innsats

Moderat anstrengelse

Intens spenning

Ull

maks. 40% 

x

Akryl

maks. 40%

x

Coolmax

x

Bambus

x

Polyester

x

Polyamid

x

Elastan

maks. 10%

maks. 10%

maks. 10%

Bomull

x

x

x

Fakta eller fabel

Kalde føtter i sengen

1. sirkulasjon

  • Det hemmer blodsirkulasjonen.

Jo mer blodsirkulasjonen begrenses, desto mindre varmt blod kan nå føttene.

I tillegg inneholder føttene for det meste små kapillærer. En annen grunn til at sirkulasjonen din har vanskelig for å nå disse endene.

2. Luftlag

  • Et luftlag mellom sokken og skoen er avgjørende for varme føtter.

I dette luftlaget kan fuktigheten som har blitt fjernet fra utsiden av for eksempel bambus eller polyester, fordampe. Uten dette luftlaget har fuktigheten ingen steder å ta veien, og det blir fort klamt og dermed kaldt rundt føttene.

Konklusjon

  • Hvis du velger en tykkere sokk, bør du bruke den i sko som er en størrelse større.

Det er lurt å kjøpe vinterstøvler, vinterturstøvler eller skistøvler en størrelse større som standard hvis du har tenkt å bruke tykke sokker i dem.

Varmer og forebygger kalde føtter

Når føttene først er kalde, er det ikke lett å få dem varme igjen. Du kan selvfølgelig ta et varmt fotbad, men … det er bedre å forebygge enn å helbrede. Her er de beste tipsene for å få og holde varme føtter:

Oppdag våre oppvarmede sokker

NY
kr1.195,00kr1.595,00
kr1.195,00kr1.595,00
kr1.295,00kr1.695,00

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign