Tips for å gå i kaldt vær

Når solen skinner går vi glade utenfor og en stor del av livene våre foregår utendørs. Men når været snur og det er kaldt og mørkt ute, er det ikke alltid like lett å gå ute. Gjør det, fordi det å være aktiv utendørs gir mange helsemessige fordeler. Det gjør deg sprekere, styrker immunforsvaret, senker stressnivået og gir deg ekstra vitamin D. Disse tipsene gjør det mye lettere å ta på seg gåskoene, selv i kaldt vær.

Går du i kaldt vær? Slik holder du varmen!

Tips 1
IKKE FORLA HJEMMET KALDT

Når du først er kald er det vanskelig å bli varm igjen. Selv under en intensiv tur, hvor pulsen øker, kan det hende du rett og slett ikke blir varm når det er kaldt ute.

Hvis du er skikkelig kald inne, for eksempel, gjør først noen husarbeid inne, som vil varme deg opp raskt. Har du kalde føtter ? Varm deretter føttene i et fotbad. Du kan varme dine kalde hender under en varm kran eller varme dem med en varm kopp te.

Tips 2
KLE DEG I LAG

I stedet for 1 tykk ullgenser er det bedre å bruke flere tynne lag. Mellomrommet mellom disse lagene fungerer som et isolasjonslag. Og også veldig nyttig, hvis du begynner å svette mens du går, er det plass til at fuktigheten kan fordampe.

Unngå bomull og velg syntetiske stoffer og ull. Bruk for eksempel syntetiske termiske klær som et første lag. Over det en tynn ullgenser. Og en fleecevest over det. Til slutt en fin tykk softshell vinterfrakk. Hvis det regner kraftig ute, velger du heller en hardshelljakke eller har på deg en regnfrakk over den vanlige jakken. Fuktighet er katastrofalt for en varm kropp.

Tips 3
BÆR VARMEKLÆR

Bruk varme klær . Det er logisk at vi gir deg dette tipset. Nettsiden vår er full av varmehansker , sokker og klær. Likevel noen kjappe tips for en lang tur. Velg våre tynne HeatPerformance® THIN eller ULTRA THIN sokker . Disse sokkene sørger for at det er nok plass i skoene dine til å drenere fuktighet. Velger du tykkere sokker er det en sjanse for at skoene ender opp med å bli for trange. Sko som er for trange sørger ikke bare for at det ikke er plass til at svetten kan renne av, men kan også føre til at blodårene dine trekker seg sammen. Og da blir blodstrømmen veldig vanskelig å komme i gang.

For varme hender, bruk oppvarmede underhansker under dine egne hansker eller velg oppvarmede gåhansker , for eksempel HeatPerformance® NATURE-hansker. Mer informasjon finner du her: Hvordan fungerer varmehansker?

Tips 4
HOLD HODET VARMT

Visste du at en stor del av varmen går tapt gjennom hodet ditt? Så ikke glem din syntetiske eller ulllue. Helst en som du kan trekke over ørene. Er det iskaldt ute, kan du gni ansiktet med vaselin. På denne måten forhindrer du at huden fryser og fuktigheten i huden beholdes optimalt. Påfør et lag med Labello på leppene dine for å forhindre dehydrering. Og bruk et tykt skjerf eller turtleneck for å holde nakken og nakken varm.

Tips 5
MENS DU GÅR

Ta med noe å drikke på reisen eller hvil et sted for en varm kopp te. Det er viktig å drikke nok vann for å holde kroppens prosesser i gang. Å drikke for lite vann kan gjøre at du blir raskere forkjølet. En matbit på farten er også en god idé, for eksempel en havrebar eller en banan.

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign