Varmer opp kalde føtter med hendene

Hvorfor har jeg alltid kalde føtter?

For å gjøre deg desperat; kkk-kalde føtter! Du kan ikke slappe godt av, kan ikke konsentrere deg godt, kan ikke nyte gåturen og kan absolutt ikke sove godt. Vet du hvorfor du ofte lider av kalde føtter? Sjekk deretter de mulige årsakene nedenfor. Men enda viktigere, vi gir deg også de aller beste tipsene for å kunne si farvel til iskremklumpene dine for alltid og alltid.

Varm opp kalde føtter

Det er derfor du ofte lider av kalde føtter

Bare for å berolige deg, du er ikke alene. I følge en sveitsisk studie lider ikke mindre enn 33,1 prosent av kvinnene regelmessig av dette . Menn, derimot, klager ikke ofte over kalde føtter . Ikke fordi sutreterskelen deres er høyere (selv om menn bare er så glade for å høre dette), men fordi de egentlig sjelden lider av det: bare 6,9 prosent av dem må av og til slite med denne mangelen. Du kan umiddelbart dra nytte av denne kunnskapen: bruk mannen din som en varmeflaske i sengen :).

Uansett, her er hovedårsakene til kalde føtter:

Årsaker til kalde føtter

 1. Du er kvinne.

Og kvinner har en annen kroppsbygning enn menn. Menn har generelt mer muskler. Muskler forbrenner karbohydrater, fett og proteiner. Denne forbrenningen frigjør energi, eller varme.

 1. Du er kvinne. Ja, dette fungerer ikke i din favør 🙂

Og kvinner har generelt tynnere hud enn menn. På den annen side kan du argumentere for at kvinner har mer fett. Og fett isolerer. Men dette fettet er ikke i føttene og rundt tærne. Så dessverre er det ikke en god idé å spise en sjokoladeboks med unnskyldningen for å bygge opp et lag med isolasjon.

 1. Kroppen din fungerer effektivt.

For kroppen din er det viktig å holde dine vitale organer som hjerte, lunger og nyrer i overkroppen og hjernen i hodet varm. Når omgivelsestemperaturen avkjøles, vil sirkulasjonssystemet ditt forhindre at overkroppen og hodet avkjøles for raskt. Svært effektivt reduseres blodstrømmen i endene av kroppen din, som nesetippen, fingrene og tærne, raskt . Slik at blodsirkulasjonen rundt de vitale organene dine fortsetter å fungere skikkelig. Og ikke mye senere begynner du også å kjenne kulden i underbena og underarmene. Fint da, så effektiv kropp!

 1. Kanskje du har søvnmangel?

Når kroppen din er sliten, kjøles den ned for å fortelle deg at du må finne et varmt og trygt sted å sove. Dette skjer vanligvis om kvelden. Men det kan bare være at du ofte føler deg kald om dagen fordi du har bygget opp søvnmangel.

 1. Kostholdet ditt.

For å holde sirkulasjonen i gang er det viktig at blodet ditt inneholder nok jern og b12 . Spiser du lite kjøtt eller er du kanskje vegetarianer eller veganer? Da er det ikke alltid lett å få i seg disse næringsstoffene. For å være sikker kan du få tatt blodprøve hos legen og ta ekstra jern og b12.

Tips mot kalde føtter

Den eneste måten å få varme føtter på er å få i gang sirkulasjonen. Fordi blodet ikke lenger renner ordentlig gjennom de minste kapillærene, får du kalde føtter. 4 tips for å få i gang sirkulasjonen:

Kalde føtter tips

 1. Oppvarmede sokker

Hvis du vil bli kvitt de kalde føttene veldig raskt og du ikke har tid til å hoppe i dusjen, ta på deg et par varme sokker . Med et trykk på en knapp kan du føle at sokkene dine blir varme innen 30 sekunder. Også veldig fint: du kan sette sokkene i 3 posisjoner. Lav, middels og høy. For å unngå kalde føtter er det best å la dem stå på hele dagen i laveste innstilling. For å varme opp føttene, velg den høyeste innstillingen. Sjekk ut våre tynne oppvarmede sokker for i dine vanlige sko.

 1. Bygge muskler

Trening varmer deg ikke bare opp, det trener også musklene. Jo flere muskler du har, jo raskere vil forbrenningsmotoren din jobbe. Og det holder deg god og varm. Også i ro!

 1. De riktige skoene

Har du brede føtter? Da har du sannsynligvis kalde føtter oftere enn gjennomsnittet. Hvis skoene dine er for trange rundt føttene, er det mer sannsynlig at du får kalde føtter. Blodårene dine er da litt i klem. Så se etter et fint skomerke som lager vakre sko spesielt for bredere føtter.

 1. Søvn eller vitaminmangel

Som du har lest i årsakene, kan dine kalde føtter også være forårsaket av mangel på søvn eller mangel på jern eller vitamin B12. Legg deg tidlig i kveld og/eller bestill en time med legen din for å få sjekket blodet ditt.

Har du allerede prøvd alle de velmenende tipsene og har slitt med kalde føtter hele livet? Da vil varme sokker være en lettelse for deg. Vi har ikke bare designet sokkene våre i en tykk skiversjon, du finner også en spesialvariant for dine vanlige sko. Sjekk ut våre varianter her:

Tynne varme sokker HeatPerformance® ULTRA THIN

kr1.195,00kr1.595,00

Møt de tynneste oppvarmede sokkene i vårt utvalg: HeatPerformance® ULTRA THIN. Og tynne er de definitivt, disse lave sokkene er laget så tynne som mulig slik at de til og med passer i vanlige sko, sykkelsko eller skøyter.

 • Disse sokkene har samme tykkelse som dine vanlige sokker, så de er perfekte å ha i alle skoene dine.
 • Hver fordel har sine ulemper. Fordi sokkene er så tynne holder de naturlig nok litt dårligere på varmen enn våre andre varianter. Velg våre THIN sokker (tykkelse tennissokker) eller våre PRO sokker eller POWER sokker (tykkelse skisokker) hvis du ønsker mer varme.
 • Med ett trykk på knappen får du opptil 6 timer varme, takket være de kraftige batteriene.

Er du i tvil? Legg til i sammenligningen

Produktnummer: SHP-ULTRA-THIN Kategori: Stikkord: , , ,
Les mer

Tynne oppvarmede sokker HeatPerformance® THIN

kr1.195,00kr1.595,00

Gå ut og kos deg med disse oppvarmede HeatPerformance®-sokkene THIN. De er herlige på de vår- og høstdagene som akkurat-ikke-er-varme-nok, når du skal på kontoret eller bare gå en liten spasertur for å trekke frisk luft, eller ganske enkelt slappe av hjemme i sofaen.


Er du i tvil? Legg til i sammenligningen

Produktnummer: SHP-THIN Kategori: Stikkord: , , ,
Les mer

Oppvarmede skisokker HeatPerformance® POWER

kr1.295,00kr1.695,00

Disse kraftige HeatPerformance® POWER oppvarmede skisokkene i tøff design er sterke og myke og holder føttene dine varme selv under de tøffeste forholdene.

 • Denne sokken har vi utviklet spesielt med et 5,5 V varmesystem. Ekstra kraftig, så tærne dine raskt blir varme. Og når de er varmet opp, kan du stille inn sokkene til det mellomste eller laveste nivået, slik at du kan holde føttene dine varme så lenge som mulig.
 • De to 7,4 V – 2600 mAh litiumbatteriene lades på 4 timer med dobbeltladeren og gir 3,5 til 10 timers varme føtter.
 • Det slitesterke varmesystemet er spesialutviklet for friluftsfolk som liker å være aktive uansett vær, som vintersportutøvere, motorsyklister, fotturister, syklister, terrengsyklister og vannsportutøvere.
 • Passer i vanlige sko, sneakers, støvler og skisko. Hvis du har brede føtter eller høy rist passer nok ikke disse sokkene i de vanlige skoene dine. Da kan du velge de oppvarmede sokkene HeatPerformance® THIN.

Er du i tvil? Legg til i sammenligningen

Produktnummer: SHP-POWER Kategori: Stikkord: , , , , ,
Les mer

Elektrisk oppvarmede sokker med fjernkontroll HeatPerformance® PRO

kr1.395,00kr1.895,00

Elektrisk oppvarmede Heatperformance® PRO-sokker i høy kvalitet med fjernkontroll. Disse sterke og myke sokkene gir deg varme føtter selv under de mest ekstreme forhold.

 • Det slitesterke varmesystemet er spesialutviklet for friluftsfolk som liker å være aktive uansett vær, som vintersportutøvere, motorsyklister, fotturister, syklister, terrengsyklister og vannsportutøvere.
 • Du trenger ikke rulle opp buksene lenger; Du kan enkelt kontrollere temperaturen med den hendige fjernkontrollen.
 • Gir hele 75 ºC varme ved høyeste effekt.
 • Passer i dine vanlige sko, sneakers, støvler og skisko.
 • Hvis du har brede føtter eller høy rist passer nok ikke disse sokkene i de vanlige skoene dine. Da kan du velge de oppvarmede sokkene HeatPerformance® THIN.

Er du i tvil? Legg til i sammenligningen

Les mer

Har du spørsmål om våre varmesokker? Forsikre dem . Vil du vite mer om det? Vi har en omfattende beskrivelse for hver sokk. Vi ønsker deg masse varme!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign