melketekstil

Hanskene våre er laget av … melkefibre!

Bomull, polyester, ull, det er lett å se for seg hansker laget av disse materialene. Men av melk? Sjansen er stor for at du aldri har hørt om det. Vi bruker stoff laget av melkefibre i våre oppvarmede hansker HeatPerformance® THIN, og det er det god grunn til. Vi forteller deg alt du trenger å vite.

Lages melketekstiler virkelig av melk?

Det stemmer, uten melk – ingen melkefibre. For å kunne lage tekstiler av melk fjernes først fløten, deretter fjernes fuktigheten. Melkepulveret som blir igjen brytes ned og filtreres, slik at stoffet kasein blir igjen. Deretter legges stoffet i en basisk løsning. Til slutt sitter man igjen med fibre, som deretter strekkes til en tråd. Denne tråden kan brukes til å veve tykke eller tynne stoffer, som deretter brukes til f.eks. t-skjorter eller til stoffet som brukes i våre oppvarmede hansker THIN.

Er det et bærekraftig produkt?

Ved produksjon av tekstiler dom laget av melk brukes avfallsmelk fra meierier. Dette er melk som ellers ville blitt kastet. Bare i Tyskland kastes det hvert år melk for flere millioner kroner, fordi den ikke har den nødvendige kvaliteten til forbruk. Dessverre er det et relativt dyrt stoff. For å gi deg en idé, av 1 kg melkefibre kan man bare lage 5-6 t-skjorter. Sier ikke det deg så mye?? Til sammenligning: 1 kilo polyester koster rundt 1 euro, mens 1 kilo melkefibre koster rundt 30 euro. Det er forresten fremdeles ganske mye billigere enn silke, som du igjen fort må betale det dobbelte for.

Forskere og produsenter jobber for tiden med å utvikle teknikker som også kan gjøre produksjonsprosessen mer bærekraftig. Dessverre er vi ikke kommet dit riktig ennå. Under produksjonsprosessen brukes det kjemikalier (som akrylonitril og formaldehyd) som kan være skadelige. Disse stoffene brukes forøvrig også i produksjonen av polyester og bomull.

Den nederlandske bedriften Qmilk er én av pionerene innen utviklingen av en ny produksjonsprosess som ikke genererer avfall, og bruker kun biologisk nedbrytbare stoffer til å utvinne melkefibrene. Imidlertid sier de ikke noe om hvilke metoder de bruker for å unngå akrylonitril eller formaldehyd i prosessen. Vi håper i alle fall på raske resultater, slik at et 100 % bærekraftig produkt kan tas i bruk globalt.

Hvilke egenskaper har stoff laget av melkefibre?

Stoff laget av melkefibre er myke og glatte, og kjennes litt som silke. Derfor kalles stoffet i enkelte land for melkesilke. Stoffet har relativt gode fukttransporterende egenskaper og scorer bedre på pustende egenskaper enn silke. Melketekstiler er også hypoallergene og det er gode nyheter for personer som raskt plages av allergiske hudreaksjoner.

Oppvarmede underhansker HeatPerformance® THIN

kr1.436,00

Allsidige HeatPerformance®-underhansker utført i et komfortabelt mykt og smidig materiale.

  • Bruk disse oppvarmede hanskene under dine egne ski- eller motorsykkelhansker.
  • Er det ikke kaldt nok ute til å bruke tykke hansker ennå? Da kan du bruke dem som vanlige hansker.
  • Kan også brukes hjemme og i hagen, for eksempel av folk som plages av Raynaulds fenomen.
  • Det tynne stoffet lar fingrene dine bevege seg lett og begrenser deg ikke.

Er du i tvil? Legg til i sammenligningen

Produktnummer: HSHP-THIN Kategori: Stikkord: , , ,
Les mer

Og hvorfor har vi brukt dette stoffet i hanskene våre?

En av de viktigste grunnene til at hendene dine holder seg varme, er at de er tørre. Våte hender blir raskt kalde. Melkebaserte stoffer har den egenskapen at de ikke så raskt slipper inn fuktighet, mens fuktighet innenfra lett transporteres vekk. I tillegg er stoffet mykt mot huden og har et pent og luksuriøst utseende.

Vil du prøve? Våre elektrisk oppvarmede hansker er tynne og fleksible, de passer i de vanlige hanskene dine og er perfekte til å bruke til småjobber hjemme og i hagen. Fryser du lett på hendene? Da kommer dette garantert til å bli ett av favorittplaggene dine!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign
HeatPerformance.no bruker informasjonskapsler for å lage statistikk og for å gi deg en optimal opplevelse.