Lider du av Raynauds fenomen?

Raynauds fenomen er en svært plagsom sykdom der man kan få svært kalde og følelsesløse tær og fingre. Plagene dukker opp ved plutselig kulde, stress, sterke følelser eller bruk av forskjellige medisiner som betablokkere. Kroppen reagerer på disse forandringene og de små arteriene kan trekke seg sammen midlertidig. Dette fører til at blodtilstrømningen til kapillarene reduseres. Du har kapillarer blant annet i fingrene og tærne dine.

Ved et slik anfall forandrer tærne og fingrene dine farge, først blir de hvite, så blå, deretter røde eller lilla.

Lurer du på om du kan ha Raynaulds fenomen? Da kan du ta Raynaud-selvtesten. Selv om sykdommen ikke er farlig kan det være lurt å ta en tur til fastlegen din for å utelukke at du har en underliggende sykdom.

Tips for kalde hender og føtter

Det sier seg kanskje selv, men det smarteste du kan gjøre hvis du lider av Raynauds fenomen er å holde hendene og føttene dine varme. Også på de dagene det ikke er så kaldt. Det kan fremkalle et anfall hvis du tar på kalde overflater, så det å bruke oppvarmede hansker (også innendørs) kan gi lindring for mange.

I tillegg kan du prøve å undersøke hvilke situasjoner som fremkaller anvfallene. Er det ved stress eller ved angst? Prøv i så fall å unngå dette så mye som mulig. Kommer plagene ved spesielle handlinger når du jobber? Da kan du i samråd med lederen din finne ut hvilke forandringer og tilpasninger som er mulige.

Visste du at det også finnes medisiner som gjør de kalde hendene og føttene enda verre? Et eksempel på dette er betablokkere, et middel som brukes mot høyt blodtrykk. Informer alltid fastlegen din om at du lider av Raynaulds fenomen før han/hun skriver ut en behandling til deg.

Tips ved Raynauds fenomen:

  • Kle deg alltid varmt, helst med flere lag så du lett kan ta en genser av eller på. Også når det er varmt ute.
  • Du kan også vurdere oppvarmede klær, som en oppvarmet bodywarmer, en oppvarmet genser med glidelås eller en oppvarmet bukse.
  • Bruk hansker eller ta dem i alle fall med deg. Du kan også bruke hansker innendørs. Hanskene med sølvtråd er kjente, men det er nok mer effektivt med hansker med batterier.
  • Kjøp ullsokker eller invester i et par elektrisk oppvarmede sokker.
  • Slutt å røyke, røyking er ikke bra for blodkarene.
  • Prøv å legge inn så mye bevegelse som mulig i de daglige virksomhetene dine.
  • Unngå angst og stress
  • Har du minst 2 anfall hver dag med hvite fingre og/eller tær? Da kan du snakke med fastlegen din og høre om medisinen Nifedipin kan være noe for deg.

Hvilke hansker er det best for meg å kjøpe?

Det finnes personer som har nytte av hansker med sølvtråd, dessverre gjelder ikke dette alle. En god løsning er bruk av elektrisk oppvarmede hansker. Som våre Oppvarmede hansker HeatPerformance Ultra thin. I løpet av 30 sekunder avgir disse hanskene 50 °C varme.

Stoffet er tynt nok til hanskene ikke hindrer deg i arbeidsoppgavene dine i hjemmet, som å løfte og gripe, med disse hanskene er alt mulig. Varmelederne er plassert på håndbaken og på oversiden av fingrene, du kan dermed gripe tak i det du vil uten å bekymre deg for at du skader noe. Og en annen praktisk detalj er at batteriet ikke kommer til å være i veien siden det er så lite.

Tommelen og pekefingeren er utstyrt med et spesielt berøringsskjermstoff. Du kan derfor ta i mot samtaler på telefonen din med hanskene på.

Hanskene er så tynne at du kan bruke dem under de vanlige hanskene dine, slik beskytter de deg også utendørs på kalde vinterdager.

Handla våra tunna HeatPerformance® THIN -handskar här

Hvilke sokker eller såler er det best å kjøpe?

Vi har satt sammen en flott kolleksjon av oppvarmede sokker og oppvarmede såler for at du skal ha deilige varme føtter.

Hva du velger blir ut fra personlig smak og behag. Egenskapene per sokk og såle finner du i et oversiktlig skjema på side hvordan fungerer våre oppvarmede produkter? Vi har blant annet såler i forskjellige tykkelser som alle avgir kraftig varme, sokker i forskjellige tykkelser, med eller uten fjernkontroll. Og prisen er også noe du må vurdere, elektrisk oppvarmede sokker og såler er ikke billig. Men for svært mange er dette en investering som er verdt pengene og vel så det.